"Това е най-големият ни връх през тази година", коментира старши треньорът на отбора ни

Грандиозен успех за българския спорт. На Световното първенство по художествена гимнастика в Измир вчера ансамбълът ни спечели злато. Това се случва за пръв път от 18 години.

 

Ренета Камберова, Михаела Маевска-Величкова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова и Християна Тодорова грабнаха титлата в многобоя, след като изиграха безупречно и двете си композиции. Втори остана ансамбълът на Италия, а трети - този на Беларус.

 

Изненадата дойде от Русия, която се класира едва на 4 място. Днес в 15 ч. предстоят финалите и на индивидуалните уреди, където надеждите за злато отново са големи.


„Това е най-големият ни връх през тази година. Те извоюваха 13 медала през годината от световни купи, първи са в ранглистата, имат златен и бронзов медал на Европейското първенство и най-неочакваното беше медал от Световното първенство”, коментира за „Събуди се” Ина Ананиева - старши треньор на отбора ни по художествена гимнастика.


„За мен състезанието е психология, защото в момента на представянето това е много важно. Смятам, че заради това победихме, защото момичетата издържаха психически. Това беше тежко състезание, участваха 33 отбора. Смятам, че тук това ни беше силния коз”, категорична бе Ина Ананиева.

 

"В индивидуалното състезание нямаме шансове, тъй като са ни млади състезателките. Талантливи са, но им трябва още време. Но ансамбълът за мен е изключително достижение. Щом ансамбълът е взел златен медал, това ще подпомогне и състезателките в индивудуалните дисциплини да дръпнат напред. Винаги е добре да има един влекач", коментира Нешка Робева в студиото на "Събуди се".