Анимационният герой ще е част от атракциите в нов увеселителен парк

Спайдърмен може скоро да полети над Пекин, преследвайки Оптимус Прайм и злите Десептикони из тематичен парк на Юнивърсъл (Universal) за 3,3 милиарда долара, съобщи Асошиейтед прес. Целта е да се спечели от нарастващата средна класа в Китай и засилващото се търсене на всякаква вид анимация.


Китай е двигател на филми с 3D анимация като "Трансформърс: Ера на изтребление", който отчасти бе заснет там, и "Невероятният Спайдърмен 2". Марката придобива по-голямо значение на китайския пазар с наливането пари в забавления от средната класа. Моловете и парковете в страната въвеждат анимационни и тематични атракции, за да примамват посетители, отбелязва архитектурната компания АЕКОМ, цитирана от БТА.


Новият парк в Пекин, който ще се простира върху 1000 акра (1 акър е около 4 кв. км - бел. ред.), ще включва атракциони от други обекти на Юнивърсъл, влакчета и подобни движещи се съоръжения, отразяващи културното наследство на Китай, както и зона за забавления Юнивърсъл СитиУок (Universal CityWalk) и типичен хотел. Това ще бъде третият парк на Юнивърсъл в Азия след Сингапур и Осака (Япония).


Обектът се строи съвместно с четири китайски държавни компании. Дата на откриването му не е обявена.