Предстои ГЕРБ да се срещне с Патриотичния фронт

Днес, 16-и октомври, отново продължават преговорите за коалиция. Четвъртите по ред ще се проведат с Патриотичния фронт, след като вчерашните - с Реформаторите, продължиха повече от шест часа. 

Още по темата

 
Всички очакванията за договорка между ГЕРБ и РБ, краят на консултациите бе изненадващ - Реформаторите се разбраха с ГЕРБ, но ГЕРБ май не се разбра с Реформаторите или поне засега.
 
Въпреки постигнатото съгласие по 90% от приоритетите в програмите на двете партии, по думите на Петър Москов, като причина за разминаването от ГЕРБ посочиха, че не са получили отговор на основни въпроси - дали блокът ще бъде стабилен и надежден партньор, дали приема лидера на партията за министър-председател, колко от партиите в блока са готови да подпишат коалиционно споразумение. 
 
Преговорите с Реформаторите все пак ще бъдат подновени. Заявка за това даде във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Снощи той написа,  "Аз съм диалогичен човек [...] и съм готов да продължа и да изпратя преговорен екип отново, ако те съумеят да се организират, започнат да говорят за реално управление и спрат следизборната си пропаганда."