Очакванията са до края на следващата седмица правителството да е ясно

ГЕРБ, Реформаторският блок и Патриотичният фронт са все по-възможен вариант за бъдещо управление. Макар че днес нямаше официални разговори между партиите, очакванията са до края на следващата седмица правителството да е ясно.

 

Според неофициална информация от ГЕРБ са изпратили покана за разговори и до БСП, но без конкретна дата, час и формат. Социалистите настоявали срещата да се проведе в парламента, а не в партийна централа. 

 

След вчерашната среща с ГЕРБ Реформаторският блок изглежда преосмисля позицията си спрямо Патриотичния фронт. 

 

"Дадохме си срок до края на следващата седмица да бъде съставено правителство. Всички сили в Реформаторския блок стоим зад позицията, че не трябва да има правителство на малцинството”, заяви Божидар Лукарски

 

"Има чувствителност по определени теми и ще ги поставим на масата, така че да има гаранции”, коментира Корман Исмаилов от Реформаторския блок, като уточни, че ако Патриотичният фронт бъде част от коалицията, ще има преговори. 

 

"По отношение на АБВ на този етап нямаме проблем те да подкрепят определени политики и определени позиции, но ако има коалиция, тя трябва да е дясноцентристка”, заяви реформаторът Найден Зеленогорски