Пострадалият ученик разказа, че е бил насилван и друг път от 14-годишното момче

 

Появиха се още сигнали за насилие в училището в Дебелт, където 14-годишен блудства с 12-годишно момче. По разказа на детето пред майка му това се е случило в рамките на учебните часове. То е разказало и че не е било насилвано за първи път от същото това момче. Детето все още е в хирургично отделение на Бургаската многопрофилна болница. Екип на Новините на Нова се срещна с майката и с хора от селото. 

Още по темата

 

Майката разказва потресаващата история с най-голямото от петте й деца, което е с умствена изостаналост. Затова с него работи ресурсният учител, когото споменава. Детето посочва като свой насилник съученик от същото училище – 14-годишният Брайко, по прякор Топчо, от махалата в Дебелт. Майката на насилваното дете крие лицето си, защото се страхува от отмъщение.

 

Ресурсният учител на Гошко Станимир Желев пък заяви, че не е чул нищо и не пожела да коментира случая. Преподавателят така и не разказа своята версия за инцидента. 

 

Основен заподозрян е 14-годишният Брайко. Не е задържан, защото е малолетен. Оказва се, че преди време родители на други деца са подавали сигнали в училището за насилие от страна на момчето.

 

Едва снощи, два дни след инцидента, директорката Вангелова е информирала Агенцията за социално подпомагане в Бургас, а в централата им в София научиха от Нова телевизия. В училището няма охрана и затова родителите са притеснени да водят децата си на училище.

 

От вчера кметът постави двама свои служители да охраняват училището. Въпреки това родители се срещнаха с директора на училището с настояване за спешни мерки. 

 

Опитите да се открие семейството на заподозрения Брайко са безуспешни. От инцидента насам семейството не е в Дебелт. Води се разследване от Районната прокуратура в Бургас.

 

Репортер: Цеца Алексова