Те ще установят дали небрежност е причината за случилото се

Още по темата

Прокуратурата в Италия откри наказателно производство за разследване на инцидента с ферибота "Норман Атлантик", съобщи БГНЕС.

 

От прокуратурата ще разследват дали небрежност е причината за инцидента. Следователите трябва да установят как е пламнал огънят и защо е успял да придобие толкова голям обхват.

 

Предполага се, че причината за пожара е цистерна със зехтин, който се е запалил. Оказа се, че само преди 10 дни фериботът „Норман Атлантик” е бил проверен за изправност и са били констатирани нередности именно в системата за аварийни ситуации.

 

Италианският собственик на плавателния съд настоява, че фериботът е бил в пълна изправност и е преминал е техническа проверка на 19 декември.

 

Турски спасен пасажер твърди, че е видял поне четирима мъртви на ферибота, предават италианските медии. Гърция все още не е потвърдила имената им. Спасени са 345 души.

 

Близо 130 души остават блокирани на борда на край гръцкия остров Корфу. Пътници от 26 националности, включително българи, са на борда на бедстващия ферибот.