Единият е със счупен глезен, а другият с пукнати прешлени

 

Двама работници пострадаха днес след срутване в един от новостроящите се тунели на АМ „Струма”. Те са на 33 и 41 години и са без опасност за живота. Единият е със счупен глезен, а другият с пукнати прешлени. По-леко пострадалият вече е освободен за домашно лечение. Другият е под лекарско наблюдение в кюстендилската болница.

 

Рано тази сутрин те са били затиснати частично от внезапно свлякла се земна маса в тунела, в който са работели. Благодарение на бързата реакция на колегите им, мъжете са извадени бързо без фатални наранявания. От инспекцията по труда в Кюстендил проверяват причините и засега отказват коментар. Според специалисти причината за случилото се е  обилният снеговалеж.Заради сроковете на магистралата се работи денонощно, разказват работниците.

 

Това е втори инцидент с работници в новостроящите се тунели на АМ „Струма“. През септември имаше подобен инцидент с работник. Той пострада  леко отново при  срутване в новостроящия се тунел при разклона за Рилския манастир. Според инспектиращите тогава причина за инцидента били обилните валежи.

 

Репортер: Екатерина Николова