Надявам се да постигна по-добри резултати тази година, заяви ракета номер 1 на България

Българският тенисист Григор Димитров определи подготовката си преди новия сезон като "брутална". Думите му идват в навечерието на първия турнир за годината в Бризбейн, където той ще е четвърти поставен след оттеглянето на Хуан Мартин дел Потро.

 

Хасковлията заяви, че е поласкан от думите на някои звезди като Новак Джокович, поставили го сред младите тенисисти, сподобни да спечелят турнир от Големия шлем."Разбира се, че се радвам, но трябва да го докажа. Надявам се да постигна по-добри резултати тази година", каза Димитров, съобщи сайтът couriermail.com.au., цитиран от "Дневник". 

 

Българинът добави, че е развълнуван и няма търпение да започне новият сезон. "Идвам в Бризбайн, за да играя най-добрия си тенис. Мисля, че съм готов. Не съм нервен, просто се вълнувам", добави той.

 

Наскоро треньорът на Димитров Роджър Рашийд изтъкна, че състезателят е натрупал много ценен опит през 2014 г., както и че е преминал през ключови моменти, които ще му помогнат да стане по-добър. Австралиецът даде да се разбере обаче, че има много големи изисквания към физическото състояние на хасковлията.