Двубоят й с Петра Квитова завърши с 5:7, 1:6

След 14 поредни победи в Сидни, ново преминаване през квалификациите и достигане до полуфиналите, приказката за Цвети Пиронкова в австралийския град приключи. Петра Квитова този път се оказа непреодолимо препятствие за българското момиче, което напусна турнира след 5:7, 1:6, съобщи Gong.bg.

 

Двубоят бе повторение на полуфинала от миналата година, но този път развоят бе различен и чехкинята си осигури място на финала, където ще срещне сънародничката си Каролина Плишкова.

 

Цвети пък напуска турнира с високо вдигната глава и приповдигнато самочувствие преди започващия другата седмица Аустрелиън Оупън. За достигането си до полуфинала в Сидни Пиронкова заработи 35 455 долара и 210 точки за световната ранглиста, в която може да се завърне в топ 50.

 

Началото на мача бе перфектно за българката. След добра игра и няколко грешки на Квитова, пробивът бе факт още в първия гейм на мача, след което бе и затвърден за 2:0.

 

Този път чехкинята взе подаването си, след което веднага върна пробива, а с гейм на 0 поведе с 3:2. Българката спря серията на съперничката си за 3:3, а успехът за сервиращите продължи до 6:5 за Квитова.

 

За съжаление в момента, в който трябваше да сервира за оставане в сета, шампионката от миналата година се пропука. При 30:40 Квитова стигна до първия си сетбол, който веднага бе реализиран и така чехкинята спечели първата част.

 

Разочарована от развоя, Пиронкова започна лошо и във втория сет. В резултат на това Квитова записа нов пробив и поведе с 3:0.

 

Българката все пак спечели следващия си сервис гейм, за да прекъсне негативната серия от 5 гейма, но това бе единственото, до което се добра през втория сет. Квитова постигна още един пробив и след 6:1 стигна до победата и място на финала.