Марги Русева разказва със снимки и текстове интересни мигове от живота в планината

Младият фотограф Марги Русева разказва със снимки и текстове интересни мигове от живота в Родопите. Книгата ѝ „Далечни песни” е издадена на български и английски език.

 

Фотосите от пътуванията на авторката в мистичната планина са изложени в Държавната художествена галерия в Пловдив. Живяла шест години в различни градове на Америка, Марги Русева дълго време опознава Родопите чрез хората, които я населяват. Черно-белите фоторазкази разказват историята на планината чрез очите на децата, чрез бръчките на възрастните. Всеки миг е запечатал една развръзка на нечия житейска драма, протекла в пазвите на Родопите, където отдалеко се чуват песни.

 

Марги Русева е фотограф и преводач. През шестте години, прекарани във Вашингтон и Чикаго, тя има самостоятелни изложби и участия в общи. Първата и самостоятелна изложба в България е през 2009, представена е във Френския културен институт и е посветена на музикалната група Gravity Co. След гостуването си в Пловдив, проектът ѝ "Далечни песни" ще бъде показан в Париж и Ню Йорк. Проектът е подкрепен от Министерството на културата и фонд "Култура". 

 

Видео: БГНЕС