100 души имат шанс да отпътуват към Червената планета

 


Човек на Марс. Плановете за колонизация на червената планета се развиват с пълна сила, а кандидати за опасната мисия не липсват. Над 200 хиляди души се явиха на конкурса за еднопосочен билет. 


Общо 202 хиляди души са кандидатствали за мисията на Марс. От одобрените 50 жени и 50 мъже за финалния етап ще останат 24-ма. А през 2024-та, за да създадат колония на Червената планета, ще отлетят само четирима. Кандидатите са различни - учени, студенти и просто

Още по темата

авантюристи. Един от тях е 21-годишният студент по физика в Оксфорд Раян.


Най-голямата сила на човечеството е да мечтае за по-добър свят, да си представя бъдещето и да се вдъхновява, за да го превърне в реалност”, смята той. 


Документи е подала и 42-годишна учителка от Канада. 


Но много хора са скептични дали проектът изобщо може да бъде осъществен и дали ще бъдат събрани необходимите милиарди долари за финансирането му. Досега само половината от безпилотните мисии до  Марс са успешни. А проучване сочи, че дори и да стигнат на Червената планета, кандидатите могат да оцелеят там... 68 дни. 


Преди финала стоте кандидати ще преминат серия от тестове и ще живеят в изолация. Самото пътуване до Марс ще трае седем месеца. Решението за еднопосочната мисия до Червената планета е най-важното, което бъдещите колонизатори  са вземали в живота си.