Псувнята на Левски беше самоцелна, заяви неговата родственица

 

"На този ден не е почтено да се занимаваме с филми, с клюки, с кой какво мислил. Кои са тези мнозина, които смятат, че филмът е гавра? Които потриваха ръчички, когато го бесиха преди 142 години или тези, които сега вият като гарвани за този филм?". Това попита режисьорът на филма "Дякон Левски" в "Здравей, България", гневен на критиците на филма.

Още по темата

 

Когато аз реагирах на филма, го направих в качеството си на зрител, а не на родственица на Левски. Имах проблем не само с образа на Левски, а и с начина, по който са представени всички останали герои. Аз не усетих, не разбрах какво искат да ми кажат. Не разбрах за какво се борят тия хора”, заяви родственицата на Дякона Христина Богданова, като допълни, че псувнята на Апостола във филма е била напълно "самоцелна". 

 

Максим Генчев отвърна, че не знае точно дали Богданова е племенница или внучка на Левски, но й препоръчва да гледа филма повторно.

 

"Не мога да го покажа как се преструва на монахиня в църква и сервира кафе на турците. Моят Левски воюва с тях, той е герой. Вдигнах 200 кръвно! Не ви е срам!", категоричен беше режисьорът.