Премиерът присъства на представянето на книгата на Ханс-Герт Пьотеринг

 

"Името на председателя на ДАНС ще стане известно на заседанието на Министерския съвет в сряда". Това съобщи премиерът Бойко Борисов, предаде БГНЕС. Борисов поясни, че една от кандидатурите е на Реформаторския блок и по-конкретно на Меглена Кунева. По думите на Борисов кандидатурата не била лоша.

 

Премиерът Бойко Борисов присъства на представянето на автобиографията "За наше щастие сме обединени-моят европейски път" на председателя на фондация "Конрад Аденауер" и бивш президент на Европейския парламент д-р Ханс-Герт Пьотеринг.

 

По време на представянето той заяви: "Истинско щастие е да сме обединени. Ако не бяхме превъзмогнали егото си, личните си конфликти, нямаше да има правителство сега, нямаше да са пуснати всички европейски фондове, да сме изплатили на над 80 000 вложители в КТБ парите. Нямаше да се строи, нямаше да се правят реформи в куп сфери".

 

"Въпреки през тежкото време, в което минахме, знаете колко разединени бяхме, десницата не си говореше. 35 години да обединяваш една разединена Европа, минала през война, това е било страшно труден процес. Ние го извършихме тук преди месеци. Сега имаме правителство с център дясно, реформаторско", каза той.

 

Премиерът определени книгата като интересна, имала картинки и снимки от важни периоди на Европа. Някои бяхме затворени в България, децата на членовете на политбюро учеха на Запад, имали са възможност, каза още той.

 

Снимка/Видео: БГНЕС