Основният въпрос е дали записът ще бъде допуснато като доказателство в съда

Американски милионер беше арестуван, след като призна в телевизионно шоу, че е извършил няколко убийства. Наследникът на богато семейство от Ню Йорк Робърт Дърст може да стане първият осъден за тежко престъпление след самопризнания по телевизията. 

 

Кадрите са от 2003 г., когато съд оправдава Робърт Дърст за убийството на съседа му Морис Блек. Това е третият случай, в който мултимилионер е заподозрян в убийство. 

 

Сега се оказва, че телевизионно шоу може да е липсващото доказателство. Последният епизод на шоуто завършва с думи на Дърст, който все още е с работещ микрофон и казва: "Убих ги всички, естествено”.

 

Под "всички" Дърст има предвид съпругата си Катлийн, изчезнала през 1982 г. Полицията го подозира, но така и не намира доказателства, че е извършено убийство. Вторият случай е убийството на писателката Сюзън Берман. Жената е застреляна през 2000 г., вероятно защото е разбрала какво се е случило със съпругата на Робърт Дърст.

 

Основният въпрос е дали записът от шоуто ще бъде допуснато като доказателство в съда. Все още не е определена дата за начало на делото.