Ръководство разкрива важните периоди за всеки

Ръководство дава насоки за възрастта, на която хората трябва да са преживели важни събития в живота си. 

 

"Житейско ръководство" определя ключови събития в живота и посочва възрастта, на която хората вече трябва да са ги преживели или поне да се стремят към осъществяването им, пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА. Наръчникът е базиран върху проучване, направено във Великобритания по поръчка на кредитната фирма "Амиго лоунс" сред 2000 души на възраст между 16 и 65 години.

 

Според ръководството хората трябва да са преживели първата си целувка на 15 години, да са изкарали шофьорска книжка на 20 години, да са напуснали "семейното гнездо" на 22 години и да са сключили брак на 27 години. На 19 години човек трябва да е готов да започне работа на пълен работен ден, а две години по-късно да прекара първата си почивка без "мама и тате". Скоро след навършването на 20-годишна възраст, младите трябва да имат готовност за закупуването на първия си автомобил.

 

През следващите 10 години време за губене няма - хората трябва да са заживели самостоятелно, да са срещнали "единствения" или "единствената", да са се сгодили и оженили, да печелят средностатистическа заплата и да са се сдобили с първото си отроче. На 31-годишна възраст е най-подходящият момент за второ дете, служебно израстване и чисто нов автомобил.

 

На 37 години хората трябва да могат да си позволят две ваканции годишно, а две години по-късно - да са в състояние да купят собственост, която да дават под наем. Следват закупуването на по-голям дом и замислянето за собствен бизнес. След всички житейския събития на 60 години хората са напълно готови за пенсия.

 

Авторите на проучването отбелязват, че участниците в него, които не са успели да спазят посоченото време за важни събития, най-често са били финансово притеснени. Една трета от анкетираните са споделили усещането си, че съвременното поколение е изложено на по-сериозен натиск да постига определени цели в точно определен момент от живота.