Повод за декларацията станаха събитията в Гърмен

"Подкрепата на Патриотичния фронт към настоящото управление не е безусловна. Неизпълнението на заложените в Програмата за "стабилно управление" приоритети ще доведе до прекратяване на подкрепата". Това предупреждение отправи председателят на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов от парламентарната трибуна, цитиран от БГНЕС.

 

Повод за декларацията на Симеонов станаха събитията в Гърмен, а за изпълнението на заложените в програмата приоритети Симеонов постави и срок, след който заплаши с оттегляне на подкрепата от кабинета.

 

"За пореден път законността и елементарните норми на обществено поведение са брутално нарушени от самозабравила се тълпа цигани и за пореден път родината е изправена пред тежкия проблем на съжителството на големи групи от хора, нарушаващи законите на страната срещу малка група сънародници, чиято единствена вина е, че изискват спазването на закона от всички", каза Симеонов.

 

"Така нареченият квартал "Кремиковци" се състои от изградени в продължение на десетина години незаконни постройки, неотговарящи на елементарните хигиенни и строителни изисквания, като главна заслуга за създаването на този квартал има управляващият Общината от 1999 г. местен дерибей Ахмед Башев. В качеството си на представител на ДПС и други партии, той целенасочено е привлякъл и "настанил" няколкостотин цигански семейства от други райони на страната, за да осигури техните гласове в своя подкрепа на всеки следващ избор", каза Симеонов.

 

Лидерът на патриотите постави седем спешни задачи към кабинета. Сред тях са незабавно премахване на всички незаконни постройки на територията на кв. "Кремиковци", с. Марчево, предприемане на спешни мерки за овладяване на битовата престъпност, която тероризира огромни райони от страната, разглеждане в комисии и гласуване в пленарната зала на текстовете, предложени от Патриотичен фронт, за промени в Избирателния кодекс, започване на изграждане на защитните съоръжения по границата с Турция и възстановяване в срок до 1 юли 2015 г. на увредените участъци от тях и други.