Защитата е създадена според най-добрите корпоративни практики за предпазване от вреден код

Нова технология ни предлага 99% защита от вируси и вреден софтуер. Те не могат да заразят така наречения виртуален десктоп поради множество вложени една във друга защити, посочват от българската компания за компютърно обслужване XYZ (www.xyz.bg), информира БТА.

 

Защитата е създадена според най-добрите корпоративни практики за предпазване от вреден код и включва забрана за записване, промяна, инсталиране и стартиране на нов непознат софтуер, различен от предварително инсталирания.

 

Виртуалният десктоп предпазва нашата информация от хакери подобно на електронното банкиране - със специален сертификат. Достъпът се осъществява със смарт карта, която
работи по подобие на електронния подпис.

 

Освен това тази технология ни дава достъп до документи и файлове от всяко устройство, независимо от точката на света, в която се намираме. Виртуалният десктоп премества документите ни в облак и ги прави достъпни от смартфона, домашния компютър или
таблета.

 

Над 90% от съвременните софтуерни и хардуерни продукти и системи са съвместими с виртуалния десктоп, а за работата с него не е необходимо обучение, посочват още от XYZ (www.xyz.bg).

 

Той елиминира и риска от човешка грешка. Всички документи, както и целият софтуер от виртуалния десктоп, се архивират автоматично на всеки 24 часа. Промените на всеки файл в личните и в споделените папки се пазят като стари версии.

 

Виртуалният десктоп спасява работодателите от нелоялни служители, като системата позволява да се осъществява постоянен мониторинг върху работата, като предоставя и пълна статистика за нея.

 

При него няма риск от технически неизправности, тъй като потребителят просто трябва да седне на друго работно място и да продължи оттам, докъдето е стигнал. Тъй като виртуалният десктоп използва само монитора и мишката от устройството, той спестява и значителна сума за техника.