Остават 7 дни до крайния срок за кандидатстване в конкурса ПРОМЯНАТА

 

„Опитваме се да постигнем промяна в живота на децата, като дадем възможност на младите, инициативни хора да работят наистина. Да осъществят своите идеали, защото е много трудно да живееш само с идеали, но и да можеш да се храниш. Нашият грант ще бъде 30 000 лева за победителя и още четири награди от по 7500 лева. Да им дадем възможността да се развиват, да творят и да работят”, заяви в студиото на „Здравей, България” водещата на Новините на Нова Ани Салич по повод втория конкурс ПРОМЯНАТА.

 

„Ние се опитваме да помагаме на хора, които имат силни социални идеи, да ги развиват по устойчив начин”, обяви Юрий Вълковски – мениджър на „Game changers”/ ПРОМЯМАТА.

 

Той похвали с миналогодишните победители в конкурса – Емилиян Кадийски и Теодор Костадинов, които вече реализират идеята си за IT център и безплатни курсове за млади програмисти във Враца.

 

„В момента те правят IT курсове за млади хора и освен това им дават работа във Враца. Това е един от най-бедните региони в Европейския съюз, с много високо ниво на младежка безработица. На практика тази година те откриват десет нови работни места във Враца и то за млади хора”, каза Юрий Вълковски.

 

Ако имате идея за малък работещ бизнес, обърнат към децата, може да кандидатствате за финансирането му в ПРОМЯНАТА тук.

 

„Акцентът при нас е в социалното. Бизнесът в момента е инструмент за устойчивост”, коментира още Юрий Вълковски.

 

Целия разговор гледайте във видеото.