От съоръжението изчезват бетонни плоскости и зеят дупки

 

Опасен железопътен мост в Димитровград може да вземе жертви, сигнализираха наши зрители. По съоръжението има зона за преминаване на хора, от която напоследък изчезват бетонните плоскости и зеят огромни дупки. Въпреки че мостът не е предвиден за пешеходци, по него непрекъснато минават много деца.


Този мост над река Марица е най-късият маршрут за пешеходците от квартал "Марийно" до Димитровград. Стотици хора минават по тясната пътека встрани от жп линията всеки ден. Най-често това са деца.


„Постоянно минаваме оттук да скъсим пътя, по-близо тук е градът”, обяснява Георги.


От близо месец обаче преминаването е истински риск не само заради влаковете. Всъщност преминаването по този мост се оказва наистина опасно, защото оттук непрекъснато изчезват бетонни плоскости и всеки момент някой може да се пребие.


„Доста време ги няма, може би месец вече нагоре. Някой ги бута надолу и ги чупят”, добавя Георги.


Според местната власт причината за липсващите парчета е опит за кражба.


„Според мен са разбити за изваждане на арматурата, то тук се вижда. Затова ги разбиват. Кой ги разбива – социално слаби, иначе физически не са слаби”, на мнение е Атанас Косев – кметски наместник на кв. „Марийно” в Димитровград.


От Националната компания „Железопътна инфраструктура” обясниха, че мостът въобще не е предвиден за преминаване на пешеходци. Пътеката била предназначена за служители, които да извършват огледи и ремонти. Заради това имало поставени и предупредителни табели. От компанията поеха ангажимент да ремонтират проблемите участъци.


Повече по темата гледайте във видеото.


Репортер: Димитър Иванов

 

Сигнали за нередности ни изпращайте в рубриката "Моята новина" на NovaNews.bg.