След Велико Търново специалистите на шоуто ще се отправят към следващата дестинация – Варна, където ще видят представянето и на морските таланти на 18 и 19 юли

С множество развълнувани кандидати започна кастингът на X Factor във Велико Търново. Първият, явил се няколко часа преди началото, участник е 24-годишен изпълнител от Сливен. Голямата му мечта е да влезе в шоуто, за да бъде забелязан от популярни български рапъри, с които някой ден да запише и парче. Петдесет и една годишен любител на операта с цветарски бизнес, пък е най-възрастният кандидат в Търново.

„Кандидатите записали се за кастингите на X Factor са в пъти повече от миналата година”, сподели музикалният продуцент на шоуто Дони в „Здравей, България”.  „Имаме записали се от Беларус, Македония и Нигерия. Сред записалите се е и Майкъл Джексън, роден 1957 година в Лос Анджелис. Той е американец и на въпроса „Защо трябва да изберем точно вас?” е отговорил -„защото съм кралят на поп музиката”.  Ще търсим в кандидатите нещо повече, тъй като X Factor не означава само правилно пеене, но и харизма”, разкри Дони.

На кастинга в старата столица освен музикалният продуцент на  шоуто, за да даде кураж на кандидат-звездите ще бъде и Михаела Маринова, която беше една от финалистките от миналия сезон на формата. „Иска ми се да можех да се явя отново! Участието ми в шоуто все още остава най-незабравимото преживяване в живота ми“, разказа певицата.   Михаела разкри, че е много щастлива, тъй като утре предстои премиерата на клипа към първия ѝ самостоятелен сингъл „Стъпка напред”.

Междувременно някои от кандидатите за слава нямаха търпение да започне кастинга и демонстрираха своите певчески умения пред Павел Владимиров. Вижте техните изпълнения във видеото.

След срещата със стотици кандидати, специалистите на шоуто ще се отправят към следващата дестинация – Варна, където ще видят представянето и на морските таланти на 18 и 19 юли.  

Следете най-интересните новини на официалната фейсбук страница   на предаването, както и любимите си моменти от X Factor в официалния канал  във vbox7.