Гледайте „Ничия земя” от 18.00 ч. по Нова

В предаването „Ничия земя” по Нова Елена Чопакова ще припомни на зрителите историята за едно разтърсващо престъпление. Ще чуете разказа на бащата на малката Джансер – Искрен. Един баща, който търси справедливост за осемгодишното си момиченце, чийто насилник живее в къщата срещу кметството на кърджалийско село. 

Осман има син и съпруга. Работил е в Германия, където наказват педофилите с химическа кастрация. На полицията казва, че бил пиян и му се доправил секс. След като го хванали и поступали, хапнал баничка с айрян и заспал в районното. Джансер пък лежала десетина дни в пловдивска болница, преживяла операция, след която се разбрало, че няма да може да стане майка. От объркания и емоционален разказ на Искрен става ясно, че гората над селото крие още една зловеща тайна. На метри от мястото, на което Осман се гаври с малката Джансер, следователят намира заровени белите обувки на друго момиченце. Изнасилването на Джансер е последното, не първото му посегателство.

„От историята на малката Джансер не искаме да правим сензация, нито да минаваме граници, които биха й навредили. Вярвате или не, искаме да помогнем. Защото педофилът може да е много близо до вашето дете. Може да е съседът. Или учителят, треньорът, братовчедът, който идва често, може дори да е вкъщи. Защото вашето дете може да премълчава от срам или чувство за вина, каквото има всяка жертва на сексуално насилие. Излъчваме това предаване и заради момиченцето с белите пантофки”, разказва Елена Чопакова.

Не пропускайте предаването „Ничия земя” днес от 18.00 ч. по Нова.