Споделете с нас какво мислите - очакваме ви в страницата на Новините

Пускат от ареста мъжа, който прегази 11-годишно дете в Ловеч. Тази новина предизвика най-много коментари в страницата на Новините на Нова във Facebook20-годишният Благовест Нанков, който прегази 11-годишно момиче в Ловеч в края на миналата седмица, излиза на свобода. От прокуратурата съобщиха, че след изтичане на 72- часовото му задържане няма да искат постоянен арест, тъй като, според държавното, обвинение няма опасност той да се укрие или да извърши ново престъпление. „Това е срам и позор за съдебната ни система. Язък за детето, че си отиде много малко живяло”, коментира Надежда Иванова в социалната мрежа. „Е, това се казва българска му работа... Тези закони за какво са, като никой не ги спазва??????? Толкова ли струва един човешки живот?? Егати държавата, егати правосъдието. Отново се огорчавам от България. После се питаме, защо повечето от нас са в чужбина.... Ами има защо!”, пише Теодора Господинова.

 

Сериозни коментира предизвика и устната заповед на премиера Бойко Борисов до събота да се препломбират всички сонди по бензиностанциите. Нарушения на пазара на горива откриха в съвместни проверки Агенцията за метрологичен надзор, данъчните, митниците и МВР. Това стана ясно по време на заседанието на Министерския съвет в сряда. "Нашите подозрения, които миналата седмица изразих, се доказаха. Има бензиностанции, където 40% от горивото е терпентин. Да не говорим за наличието на сяра. Проверките ще продължат във всички посоки и навсякъде", категоричен бе премиерът Бойко Борисов. „През няколко години се правят такива "проверки", които констатират едно и също - масови злоупотреби. И така до следващия път. А ние продължаваме да караме с най-скапаното и едно от най-скъпите горива...”, коментира във Facebook Илиян Стоименов. „Аз съм дипломиран инженер ДВГ. За танковете на бензиностанциите трябва да бъдат изобретени компютъризирани сонди, с химически агенти накрая, които да отчитат промени в качеството и състава на горивата в танковете - това няма да струва кой знае колко скъпо за бензиностанциите! Спокойно може БАН да произведе такива компютъризирани сонди!”, предлага Ивайло Боянов. 

 

Цената на петрола удари шестгодишно дъно. В същото време цените у нас е сред най-високите в Европейския съюз. Цената на суровия петрол в момента може да е сравнително ниска, но пазарът е несигурен. Тоест във всеки един момент цените на суровия петрол могат да тръгнат както нагоре, така и надолу. Тази несигурност в глобален мащаб се отразява и на търговците, а и на нас потребителите. „Защо, когато 1 барел струваше 120 долара - цената на дизела беше 2,60лв, а сега е 42 долара - 2,30лв ?”, пита Кирил Динков. „Явно пазарът в България не се влияе от световната цена на петрола”, коментира Александър Чиликов. 

 

Родители се възмутиха от стихотворение в учебник, което според тях подкрепя насилието над деца. Месец преди първия учебен ден Яна Кирова решава да провери какво ще учи бъдещата й петокласничка. Така попада на стихотворение, озаглавено  "Приспивна песничка" за плесничка. Темата бързо завладя социалните мрежи. „Направо подлудяха тези майки. Ода за домашно насилие, що за глупост. Просто незнам какво да послание да напиша на тази майка която се притеснява за детето си от това стихче”, пише Янкова.

 

11-годишно дете беше убито от мълния, паднала при разразилата се в Бургас и региона буря в понеделник. Инцидентът станал на около 2 км от село Славянци в земеделски площи. „Никой ли родител в тази държава не си гледа децата ? Какво е правило детето там по това време ?”, пита Ивалина Илиева.

 

Споделете какво мислите по всички актуални теми от седмицата – очакваме коментарите ви във Facebook страницата на Новините на Нова.