Убиецът отмъщавал за жертвите на масова стрелба в църква

 

Нови разкрития за невижданото убийство в ефир във Вирджиния. Куршумите, с които бяха покосени репортер и оператор да били с инициали на застреляни чернокожи. Убиецът отмъщавал за жертвите на масова стрелба в църква. Това е съобщил самият убиец във факс, изпратен до телевизия ABC News минути след зверското престъпление.


С минута мълчание започна днес сутрешният блок на телевизията, чиито журналисти бяха убити в ефир. Шокиращият инцидент предизвика реакцията на хиляди потресени граждани и дори на Белия дом, откъдето отново дойдоха призиви за по-стриктен контрол върху оръжията. Стотици отидоха на мястото на стрелбата, за да оставят цветя и балони или да напишат послание в памет на двамата журналисти.


„Тя ми пращаше съобщения: „Хареса ли репортажа ми?” Повече никога няма да получа такова съобщение. Беше обичана от всички. Сърцето ми се къса”, каза Анди Паркър, баща на убитата репортерка.


Колегите на Алисън Паркър я описват като енергична и чаровна млада жена. В профил изготвен от телевизията 24-годишната репортерка казва, че обича мексиканска храна и спускането с лодка в бързи води. Наскоро заживяла заедно с приятеля си. Водещ в телевизията, с когото обмисляли брак.


„Не пожелавам на никого да мине през това, което се случва на мен, родителите на Алисън или родителите на Адам”, казва Крис Хърст, годеник на убитата репортерка.


Шокиращо е било изживяването и за годеницата на оператора Адам Уорд. Той бил сгоден за продуцента на сутрешния блок Мелиса От. За Мелиса това трябвало да е последния работен ден в телевизията, преди да се премести на друга работа. Във фаталната сутрин тя била в апаратната и на живо гледала как убиват годеника й.


Вълна от възмущение предизвика записа, който убиецът направил на кървавото деяние. Оказа се че стрелецът, Вестър Фланаган, е имал проблемно минало. Преди да бъде уволнен от телевизията на няколко пъти бил предупреждаван да коригира агресивното си поведение. Убитият оператор Адам Уорд снимал, когато се наложило Фланаган да бъде изведен с полиция, след като направил скандал и не искал да приеме уволнението си и да напусне сградата на телевизията.


Повече по темата гледайте във видеото.