Това ще е Ерик Рубен, който е кадър с богата кариера в Държавния департамент

Американският президент Барак Обама ще номинира Ерик Рубин за посланик на САЩ в България. Това стана ясно от „Фейсбук” страницата на посолството, където временният му ръководител Родерик Мур е публикувал съобщение.

 

Ерик Рубин има зад гърба си богата кариера в Държавния департамент на САЩ. До август 2015 година е заместник-помощник секретар в Бюрото за европейски и евразийски въпроси. Преди това е заемал длъжността заместник-посланик в посолството на САЩ в Москва. 

 

В биографията си Ерик Рубин е записал постове като старши асистент на заместник държавния секретар по политическите въпроси и директор на Отдела за политики и координация. Рубин е бил генерален консул на САЩ в Чианг Май в Тайланд, научен сътрудник в Института по дипломация към Джорджтаунския университет и специален помощник на заместник държавния секретар по политическите въпроси. 

 

Служил е и като заместник-прессекретар по външни отношения към Белия дом и като директор за връзките с обществеността към Съвета по национална сигурност. Бил е и специален помощник на заместник секретаря по европейските въпроси и заместник политически съветник в посолството на САЩ в Киев.