Предприемачи с каузи и големи сърца се борят за подкрепата на зрителите на Нова

 

В следващите 21 дни зрителите на Нова ще имат възможност да гласуват за някого от финалистите в „Промяната 2015” – проекта, чрез който млади предприемачи с благородни каузи опитват да направят живота на децата в България по-добър.


За петимата финалисти, които очакват гласовете ви на сайта novatv.bg/gamechangers, в ефира на „Здравей, България” разказаха посланикът на „Промяната” Ани Салич и Юрий Вълковски, мениджър на проекта за България.


Фондация „Заслушай се“, Сдружение „Ре-акт“, Фондация "Здраве и социално развитие",Сдружение "Онкоболни и приятели" (Бургас), Спортен клуб "Twisted Jiu Jitsu" са предприемачите, които ще се борят за вашата подкрепа.


Обявяването на победителя ще стане в началото на декември. Големият победител ще получи максималното финансиране от 30 000 лева, а останалите четири проекта - финансиране от по 7500 лева, като всеки от петимата финалисти може да разчита на менторска подкрепа, допълнителни обучения и консултации, медийно отразяване и популяризиране на своя проект.


Петимата финалисти бяха избрани от общо 296 проекта, кандидатствали в тазгодишното второ издание на конкурса за социални предприемачи. Те бяха сред 27-те проекта, преминали през първоначалната експертна селекция, и получиха възможност в продължение на два месеца да доразвият идеите си чрез серия от бизнес обучения, консултации, срещи с ментори и допълнителна подкрепа в Акселератора. В края на септември, след задълбочени интервюта с представители на Нова Броудкастинг Груп и „Reach for Change”, бяха определени петимата финалисти.


Още по темата гледайте във видеото.