Двубоят между "Арсенал" и "Манчестър Сити" може да бъде гледан от феновете в ефира на Diema Sport

 

Понеделник вечер винаги е предлагала особено привлекателни сблъсъци от Висшата лига и този път няма да има изключение. Двубоят за ценители между "Арсенал" и "Манчестър Сити" е от 22:00 часа тази вечер и ще може да бъде наблюдаван от феновете в ефира на Diema Sport, както и на нашата платформа Gong Play.

 

Освен че се превърна в един от класическите двубои в английския елит в последните години, този мач ще предложи и отговор на един от най-важните въпроси - кой от тези два тима ще е най-близо до изненадващия лидер Лестър в навечерието на Коледа.

 

Засега в полпозишън за това са "артилеристите". Те водят с една точка пред съперника си - 33 срещу 32 - и показват доста добри игри напоследък. Те нямат загуба в три поредни двубоя, а в тях постигнаха два поредни успеха.

 

Както винаги в последните години обаче, мениджърът на "топчиите" Арсен Венгер има сериозни главоболия заради контузени играчи и няма да разчита на редица важни фигури заради травми - Франсис Коклен, Микел Артета, Томаш Росицки Джак Уилшър и редица други.

 

Колегата му Мануел Пелегрини не е толкова притеснен от отсъствието на основни играчи. Аут е само капитанът Венсан Компани, но се завръща Серхио Агуеро. Чилиецът обаче трябва да се справи с лъкатушенето във формата на играчите му. Те редуват победи и загуби напоследък, а и не са особено убедителни в последния месец, дори когато печелят.

 

Добрите новини и за двамата са, че си осигуриха продължаването в Европа и напролет малко повече от десет дни преди сблъсъка помежду им, като това им позволява в този натоварен период да мислят само за битките в Премиършип, без да са разочаровани от ранно отпадане от Шампионската лига, каквото е положението в Манчестър Юнайтед, например.

 

Кой ще е победителят от този грандиозен сблъсък на звезди и кой ще се приближи максимално до лидера Лестър, ще разберем след шоуто на "Емирейтс" тази вечер в ефира на Diema Sport и Gong Play.