Те проникнали в стара сграда на районната болница, откъдето излезли безпрепятствено

11 особено опасни затворници избягаха от затвор в централния мексикански щат Пуебло, информира в. „Универсал“, цитиран от ТАСС и БГНЕС.

 

Те са разглобили част от стена и са проникнали в стара сграда на районна болница, откъдето излезли безпрепятствено. По-рано тази година от същия затвор избягаха други трима престъпници.

 

Властите взеха спешни мерки по издирването на бегълците. Полицаи и военни проверяват частния и обществения транспорт, издирват в жилищни квартали, анализират записите на камерите за видеонаблюдение. До момента по горещи следи са заловени трима от избягалите.

 

В Мексико бягството от затворите е често срещано явление. В нощта на 12 юли тази година от затвора с максимално строг режим "Алтиплано" в щата Мексико избяга едва ли не най-известния престъпник на страната – главатарят на наркокартела "Синалоа" Хоакин Гусман с прякора Дребосъка.

 

Той избягал направо от килията си по тунел, който е дълъг 1,5 километра и е бил изкопан на 10-метрова дълбочина. Заради бягството му бяха арестувани десетина души, но Дребосъка още е на свобода. За съдействие при залавянето му е обявена награда от няколко милиона долара.