В Разследване тази вечер след Новините на Нова Марин Николов представя нови разкрития около строителен надзорник, задържан с подкуп

За какво иска подкуп един шеф на строителен и технически надзор? И колко да вярваме в качеството на родното строителство? Отговор на тези въпроси дава Марин Николов в Разследване тази вечер след Новините на Нова. 

Разследващият журналист представя корупционна схема, в която е замесен шефът на плевенска фирма за строителен надзор Людмил Духлевски. Той трябвало да одобри машини и съоръжения от строителен проект за около 3 милиона лева европейски пари. Без въпросното одобрение изпълнителят на проекта губи над 100 000 лева – гаранция за добро изпълнение, която е внесъл в държавата. На срещи, заснети със скритата камера на Нова телевизия, надзорникът иска от строителя 30% от 117-те хиляди лева гаранция, като уточнява, че парите ще дели между членовете на общинската комисия по проекта. Предлага парите под масата да се предадат под формата на договор за консултантски услуги.

„Проектите, в които участва строителният надзорник, задържан с подкуп за изнудване на строител, са ключови за цялата страна. Става дума за водни цикли и пътища”, разказа в „Здравей, България” Марин Николов. Вижте повече във видеото тук.

Кои други герои са замесени в аферата – гледайте тази вечер в Разследване след Новините на Нова.