Като причина за инцидентите шофьорите посочват заледен и неопесъчен път

 

Десетки катастрофи за няколко часа в Казанлък и региона, информира БГНЕС. Три са инцидентите на едно и също място на разклона за Мъглиж само в рамките на час. Първо лека кола е излязла от платното за движение и е паднала в канавката. Малко след като колата е била изтеглена, бус се преобръща на същото място. Минути след това друга лека кола се подхлъзва и се блъска в мантинелата.

 

Като причина за инцидентите шофьорите посочват заледен и неопесъчен път. Докато полицията обработва тези катастрофи, получават сигнал за друг инцидент на пътя Мъглиж - Дъбово. Там случаят е идентичен - заледен път и велосипедист, който предприема рязка маневра. Водачът на автомобила се опитва да избегне сблъсък с колоездача и се озовава в банкета.

 

В Казанлък на няколко кръстовища също заради заледяване са станали няколко инцидента. При всички катастрофи няма жертви и пострадали, но са нанесени сериозни материални щети.

 

Припомняме, че на 3 януари само в рамките на час в района на Казанлък станаха 5 катастрофи заради снежното време. При катастрофите няма пострадали, но са нанесени сериозни материални щети по автомобилите. По международния път за прохода Шипка пък се бяха блъснали два автомобила, а шофьорите коментирата, че пътят бил непочистен и хлъзгав. 

 

Заради снега и тежката обстановка на пътя, при завръщането след Новогодишните празници към столицата станаха още десетки инциденти. Само в област Стара Загора на магистрала "Тракия" на 3 януари имаше 20 катастрофи.

 

Ден по-късно, на 4 януари до 17:00 часа в столицата пък станаха 82 леки пътни произшествия и едно тежко с един леко пострадал.

 

Припомнете си повече по темата: