Екип на Нова помогна на мъжа да стигне до болницата

 

Голяма част от третокласната мрежа остава блокирана от снега. Това остави много хора и без медицинска помощ. Примерът е от пловдивското село Брестник, където трети ден линейка не може да стигне до болен мъж, който има нужда от хемодиализа.

 

Клиниката по хемодиализа за трети пореден ден изпраща такси, което да вземе Господин Господинов. Във вторник обаче и таксито закъса на пътя, и то километър преди дома на болния мъж.

 

57-годишният Господин Господинов преди две седмици е претърпял сложна сърдечна операция и не може да ходи пеша. Мъжът е и с бъбречна недостатъчност.  „Аз без хемодиализа не мога да живея. Това е единственият  начин да продължа живота си”, обясни Господин.

 

Още в понеделник кметицата на селото уверила семейството, че пътят до тях ще бъде почистен от трактор, за да се качи линейката. Тежката машина обаче само отъпкала пътя до средата. Екип на Нова не успя да открие кметицата в кабинета й, тя отказа и разговор по телефона.

 

Екипът ни помогна на мъжа да стигне до болницата. Помолихме човек от съседното село с джип да се качи до къщата и да го свали до таксито.

 

Репортер: Благой Бекриев