Мюсюлмански ученик вдигна на крак британската полиция

Британската полиция подложи на разпити 10-годишен ученик от мюсюлманско семейство, който объркал думите "тераса" и "тероризъм" в свое съчинение.

 

В час по английски език в училище в графство Ланкастър момчето погрешно написало, че живее в „къща на терористи“ (terrorist house), вместо в къща "с тераса" (terraced house). Учителят не разбрал, че това е граматическа грешка и предупредил полицейските власти, уточняват Би Би Си и РИА Новости. 

 

„Сега той се бои от писмени работи“, сподели братовчед на момчето.

 

Негови роднини разказаха, че в началото приели за шега съобщението до полицията. Освен че разпитали момчето, властите проверили и компютъра на неговото семейството.

 

Според Закона за борба с тероризма учебните заведения трябва да предотвратяват въвличането на свои ученици в терористични действия. Някои критици обвиняват учителите, че реагират твърде остро от страх да не нарушат закона, вместо да се придържат към здравия смисъл. 

 

Полицейските сили във всички европейски държави са изключително бдителни за евентуални прояви на тероризъм. Причина е засилената бежанска вълна през последните месеци, както и терористичните атентати от края на миналата година, които обляха Париж в кръв. Припомнете си!