Димитър нападал жителите с брадви и павета

 

Психично болен мъж тормози цяло село. Страх и паника е обзела жителите на пазарджишкото село Аканджиево. Хората твърдят, че мъжът ги тормози всекидневно, нападал ги с брадви и

Още по темата

хвърлял срещу тях павета. Реакция от институциите обаче няма. Отчаяни, жителите са готови насилствено да го изселят от селото. 

 

Местни жители разказват, че мъжът иска пари от тях и може да нападне, ако не му дадат. Чупел и прозорци. Тряскал по вратите. 

 
От две години всички 450 души в Аканджиево са подложени на непрекъснат тормоз. Излизат по улиците със страх, за да не станат поредната жертва, защото агресивният мъж нападал безпричинно всеки, когото срещне.

 

Особено опасен и агресивен ставал към децата и възрастните хора. В селото казват, че след осем вечерта ставало страшно.

 

Наскоро психично болният мъж изпочупил лампите и пейките в парка и близкото заведение. Нападнал с камъни и няколко къщи. Но най-яростната му агресия била преди дни в местния магазин, където отказали да му дадат без пари кафи и цигари.


Щетите били за над 1000 лева. И тъй като не за първи път атакува магазина, собственикът подал жалби в полицията и прокуратурата.

 

Кметът на селото се оказва безсилен да се справи с проблема. Откриваме 27-годишния Димитър Стаев в дома му. Той твърди, че е платил всичко, което е чупил. Баща му обяснява, че синът му е с умствена изостаналост. Няколко пъти е молил полицията да го настанят в психиатрия. 

 

От прокуратурата в Пазарджик обещаха, че веднага ще започнат проверка и ще настояват Димитър да бъде повторно настанен в психиатрия. 

 

А докато чакат реакцията на институциите, хората в селото решили сами да се спасят от ужаса и страха и вече събират подписка, за да изселят принудително мъжа, който ги тормози. 

 

Репортер: Благой Бекриев