Тези, които искат оставката на ВСС, не са идиоти, каза Димитър Узунов

 

"Вече оставам с впечатление, че с Борисов сме били в една детска градина. Аз съм

Още по темата

бил в I група, а той - в IV група". Това заяви за "Здравей, България" представляващият ВСС Димитър Узунов. Именно той беше "заподозрян", че е изпратил до премиера скандалния SMS, от който личи, че някои изнася информация за случващото се във ВСС.

 

Узунов отрече да е изпращал съобщението и уточни, че вече е показал разпечатка от телефона си, която доказва, че не е автор на SMS-а. 

 

В изтеклия запис между уволнения съдия Румяна Ченалова и бившата шефка на СГС Владимира Янева Узунов бе определен като "човека на Бойко Борисов" във ВСС.

 

Относно призива на управляващите за оставката на ВСС, Узунов коментира: "Намираме се на прага да извършим съдебна реформа и не можем в този момент отстъпим от ангажиментите си. Смятаме, че това (искане за оставка - бел.ред.) не е съобразено с Конституцията и със закона". 

 

"Нека не мислим, че политиците, които поискаха нашата оставка, са глупаци. Те не са идиоти - напротив. Те добре знаят, че в тази ситуация нищо не мога да направят. Според моя личен прочит те ни казаха или да се вземем в ръце, или да вървим по дяволите", изтъкна той.