Той е починал на място

 

Един човек беше убит, а друг ранен при опит за обир на пощенски клон в Средец. Атаката е станала преди 9 часа, в деня за раздаване на пенсии. Пред пощата е паркиран инкасо автомобилът, който е докарал парите за пенсиите в града. Двама млади мъже нападат колата с газов пистолет.  В инкасо автомобила е имало близо 140 000 лева, с които е трябвало да бъдат изплатени пенсиите на хорат в Средец. По неофициална информация двамта младежи са наблюдавали дълго работата на пощенските служители преди да предприемат неуспешния опит за обир.

 

Двамата нападатели - братовчедите Христо и Бойко Борецови причакали инкасо автомобила вв задния двор на Пощенския клон. Според неофициална информация, неподозиращите служители на инкасо-фирмата свалили част от парите и ги оставили в сградата. На излизане били напръскани със спрей, а маскираните нападатели се качили в бронирания автомобил и направили опит да избягат. Не успели. Тогава започнала престрелката.


Чуха се изстрели  и единият побягна надолу, а пък другият през къщите и са го засякли тук отзад на магазина”, разказва Иван, свидетел на случилото се.


Христо Борецов бил улучен. Братовчед му Бойко успява да избяга, но минути по-късно е задържан.


Хората в Черноморец, откъдето е загиналият Христо Борецов, не могат да повярват, че момчето е извършило опит за грабеж. До преди дни бил на работа в охранителна фирма. В семейната къща откриваме най-малкия от тримата братя.


„Някой го е подвел”, обясни Георги, брат на Христо.


Оцелелият нападател Бойко Борецов е задържан за 24 часа. Утре предстои да му бъде повдигнато обвинение.


„Говорим за много тежко,умишлено престъпление, макар и да се касае за опит. За деянието се предвижда наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода”, обясни апелативният прокурор Любомир Петров.


Двамата служители на инкасо-фирмата са прегледани и освободени за домашно лечение.

 

Ще бъде образувано и второ досъдебно производство за изстрела от страна на служителя на инкасо-фирмата, при който загина един от нападателите.

 

Репортер: Цеца Алексова