Хората се притесняват за живота и имуществото си

 

Още по темата

Очаква се да повдигнат обвинение на един от младежите, опитали се да ограбят инкасо автомобил в Средец. В понеделник двама братовчеди искаха да откраднат близо 140 000 лева, предназначени за пенсии. При инцидента беше застрелян един от нападателите, а другият беше задържан и изпратен в ареста. 

 

19-годишният Митко Маджаров изкарва парите си, като сече дърва. Изтърпява наказание заради това, че пуснал в дома си нелегално ток. В понеделник отивал към Службата по пробация, за да се подпише, когато срещу себе си видял тичащ младеж. "Той се засили към мен и аз го ударих, съборих го и го оставих да лежи на земята", разказа Митко. Той не се чувства герой. Доволен е че е помогнал на полицията, но се страхува от отмъщение.

 

Страхуват се и жените, работещи в пощата в Средец. Вчера те са преживели ужаса да разберат, че на метри от тях се извършва грабеж. Хората в града си имат свое обяснение за инцидента - престъпленията, които младежите виждат на малкия екран. Някои от хората в града дори не смеят да излязат от домовете си след случилото се в понеделник.

 

Общината въвежда засилени мерки за сигурността на хората. Отряди ще патрулират по улиците на града през нощта. 

 

Репортер: Цеца Алексова