Не пропускайте първия епизод на новия български сериал „Откраднат живот” тази вечер от 20.00 ч. по Нова

„Не можем да повярваме, че минаха 50 минути. Действието се следи на един дъх” – бяха първите думи след края на прожекцията. 

„Силен, убедителен и разтърсващ първи епизод” – обсъждаха след премиерата колегите журналисти. Те коментираха положително и кастинга на сериала – и младите, и утвърдените актьори са успели да влязат в кожата на героите си и играят толкова убедително, че забравяш, че са актьори. Особено в критичните сцени от лекарското ежедневие, когато се борят за човешки живот. 

„Нашите лекари-консултанти, след като гледаха първия епизод, поклатиха глави и потвърдиха – няма очевидни лекарски грешки. Това за нас беше огромно признание”, разказа продуцентът Евтим Милошев. Той беше видимо развълнуван, когато след края на епизода излезе, за да види „очи в очи” реакцията на първите изключително важни зрители на „Откраднат живот”. Сериалът, както сам той открито заяви, е откраднал неговото творческо и продуцентско сърце. 

„Толкова много сме се готвили за този сериал, толкова материали и човешки истории сме изчели и изгледали, за да изградим убедително нашата история, че ние вече живеем в реалността на „Откраднат живот”. Дори открихме един сайт, в който деца, изоставени или разменени от родителите си, общуват помежду си, споделят емоциите си и издирват своите биологични родители. Прекарали сме седмици и месеци, заровени в техните истории. Първото ни притеснение още в началото на първия епизод беше дали решението на д-р Генадиев да размени бебетата изглежда убедително на екран, дали зрителите биха се поставили на негово място и биха му повярвали. Със сигурност начинът, по който се случва размяната, е напълно реалистичен за далечната 1982 година. Сега е по-сложно да се направи подобно нещо, но пак не е невъзможно. Важното за нас обаче беше не самият механизъм на размяната, а психологическата мотивация – дали е въздействаща и дали зрителят вярва на съдбовното решение на младия тогава лекар и баща”, разказа Евтим Милошев. 

„Радвам се, че вашата реакция показва, че вероятно сме успели да изградим убедително тази първа сцена в нашата история. Сцената, която поставя началото на всичко, като преплита съдбите на героите. Със сигурност младият тогава Генадиев в тези броени минути, в които е взимал съдбоносното решение, не си е давал сметка колко много съдби ще промени. „Откраднат живот” е сериал именно за това – за хода на съдбата и опитите ни да ѝ влияем, за възможността да приемеш съдбата или да ѝ се противопоставиш, за начина, по който разчиташ знаците и решенията, които взимаш след това. На мен лично този сериал ми повлия, така че аз много повече се вглеждам в знаците, които срещаме по пътя си. Например точно сега след премиерата, отивам на поклонение на един невероятен българин, който имах привилегията да е сред познатите ми в есента на неговия живот и всеки момент, който сме прекарали заедно, е бил важен за мен – българина на три Българии Петко Бочаров. Съвпадението на тези две събития разчитам като знак и му посвещавам днешната прожекция, като се надявам сериалът да е толкова добър, колкото паметта му заслужава” – каза още Евтим Милошев. 

И накрая с присъщото си чувство за хумор продуцентът каза на журналистите да не се надяват, че всички епизоди ще са толкова добри като първия – само следващите два.

Премиерата на „Откраднат живот” е във вторник, 8 март, от 20.00 ч. по Нова.

Допълнителна информация можете да намерите на официалната Facebook страница, както и във Vbox7.com канала на сериала „Откраднат живот”.