Стоян Алексиев, Димо Алексиев, Александър Алексиев, Радина Думанян и Йоана Буковска-Давидова обличат белите престилки, за да влязат в главните роли в сериала „Откраднат живот” – тази вечер от 20.00 ч. по Нова

Денят на жената тази година е още по-вълнуващ, защото най-новият български сериал „Откраднат живот” стартира тази вечер от 20.00 ч. по Нова. Актьорите Стоян Алексиев, Димо Алексиев, Александър Алексиев, Радина Думанян и Йоана Буковска-Давидова обличат белите престилки, за да влязат в главните роли. Към тази звездна компания се присъединяват още Мария Каварджикова, Янина Кашева и Марта Вачкова.

В сериала „Откраднат живот” участва изключителният Стоян Алексиев, познат както от ролите в театъра – „Вишнева градина”, „Полет на кукувиче гнездо”, така и от големите му роли в киното – „Пътят към Коста дел Маресме”, „Вчера”, „Време разделно”. Големият български артист за първи път ще си партнира на малкия екран със своя син – Александър. Доктор Генадиев, доказан акушер-гинеколог, за когото даряването на живот е лична и професионална мисия, е в центъра на завръзката в „Откраднат живот”. Той самият мечтае за дете и след дълго очакване съдбата му се усмихва. Но не всичко се случва така, както той очаква.

Младият актьор Александър Алексиев смело и уверено следва стъпките на баща си – Стоян Алексиев. След като завършва престижния Adelphi University в Ню Йорк, се установява в Лондон, където има редица роли в Лондонския театър. Александър дори стига до Холивуд, а за ролята му на охранител на руски олигарх, изигран от самия Кенет Брана, получава множество комплименти и възможността да си партнира с имена като Кийра Найтли и Кевин Костнър. В „Откраднат живот” той влиза в ролята на лекар, който първо е бил пациент, прекарал е цялото си детство в болничните стаи и буквално дължи живота си на медицината, затова съвсем естествено ѝ се посвещава изцяло. 

В „Откраднат живот” Димо Алексиев ще облече бялата престилка, за да влезе в ролята на Калин. Той е познат на българската публика с ролите си в Народния театър, както и с участието си в хитовите продукции „Дзифт”, „Лора от сутрин до вечер”, „Живи легенди” и редица български сериали. Калин е от докторска фамилия, израснал е с проблемите на пациентите и лекарите и за него изборът на професия също е предначертан. Неговата голяма лична и професионална цел е да докаже, че е достоен за лекарската си фамилия и да израсне като професионалист извън сянката на родителите си.

Носителка на „Аскеер” 2015 за Изгряваща звезда и номинирана за „Икар” 2015, Радина Думанян е изключително убедителна в ролята на очарователната Биляна. Зад привидната си сдържаност тя крие силни емоции, причина за множество драматични обрати в сериала „Откраднат живот”. Биляна Захариева е млад и амбициозeн анестезиолог, с идеалистични разбирания за професията. Тя се отнася сериозно и задълбочено към всеки отделен случай и не допуска излишни рискове. Неин избраник е Калин, синът на директора на болницата проф. Генадиев, с когото имат силна връзка, подкрепяна изцяло от двете фамилии – Генадиеви и Захариеви.

Звездата Йоана Буковска-Давидова, доказала своя талант както на малкия и големия екран, така и в театъра, ще изиграе сложния образ на майката на Биляна – Виолета Захариева. Тя е властна жена, която е двигател на задкулисните игри в болницата и не пропуска възможност да се възползва от слабостите в здравната система, за да се облагодетелства лично. Безспорно е, че тя управлява семейството, грижи се за просперитета и бъдещето на съпруга си – АГ специалиста доцент Захариев, и дъщеря им Биляна. С драматичния си талант Йоана Буковска пресъздава сложен и многопластов образ. Героинята ѝ е дълбоко манипулативна и съумява да намери приемливо оправдание дори в най-противоречивите си действия.

Носителката на две награди „Аскеер” за главна женска роля Мария Каварджикова ще влезе в ролята на Евгения Генадиева. Скромна жена и добра съпруга на директора на МБАЛ „Свети Кирил” д-р Генадиев, когото дълго време не успява да дари с наследник. Евгения няма общо с лекарската професия, но целият ѝ живот косвено е свързан с нея заради мъжа ѝ, сина ѝ и приятелското им обкръжение. Тя се радва за професионалните успехи на любимите си мъже и преживява с тях всяка загуба, но има нещо, което не знае. Една голяма и тъмна тайна тегне като прокоба над семейство Генадиеви – любимият ѝ и дългоочакван син не е нейна рожба. 

Цялата завръзка започва на 31 декември 1982 година, когато след много опити и дълго очакване Евгения Генадиева ражда сина си. Малкият наследник на д-р Генадиев се ражда с тежка сърдечна малформация, която по онова време завършва фатално в голям процент от случаите. По същото време се ражда и друго бебе – здраво момченце, чиято майка умира непосредствено след раждането. Д-р Генадиев е изправен пред най-голямата дилема в живота си – да се намеси ли в съдбата, погазвайки Хипократовата клетва и човешките закони, или да приеме тежката си участ.

В историята се намесва и педиатърът д-р Кръстева, която е близка с д-р Генадиев и ще се превърне в „грозен белег от миналото му”. В ролята на д-р Кръстева влиза голямата българска актриса Янина Кашева, позната на зрителите от култовия български филм „Всичко е любов”.

Не такъв е случаят с главната сестра на болницата. Общоизвестен факт е, че именно Главната сестра е „душата и сърцето” в един екип, от нейния характер и поведение зависи цялостният климат в болницата. Интересният образ на главната сестра в „Откраднат живот” е поверен на любимата на зрителите Марта Вачкова, на която ролята пасва идеално.  

Не пропускайте първия епизод на новия български сериал „Откраднат живот” тази вечер от 20.00 ч. по Нова.

Допълнителна информация можете да намерите на официалната Facebook страница, както и във Vbox7.com канала на сериала „Откраднат живот”.