Момиченцето било едва на годинка и осем месеца

 

Бащата, пребил до смърт и блудствал със собствената си дъщеря, беше осъден на 28 години затвор. 

 

Момиченцето е било само на годинка и осем месеца. Такава присъда получи Милко Стоянов от варненския квартал "Максуда", който през юни миналата година беше обвинен, че е убил детето си по особено жесток и мъчителен начин. 

 

Пoбоите започнали през май миналата година, когато майката Янка се върнала с малката Станка от гурбет във Франция. Обвиняемият Милко биел и двете, но особено жесток бил към собственото си дете.

 

Цялото това насилие продължило девет дни. На 3 юни Станка изпада в кома и пет дни по-късно умира в болницата. От съдебно-медицинската експертиза става ясно, че по тялото на детето има следи от над 50 удара. Установено е, че бащата е и блудствал с момиченцето.

 

Бащата е биел дъщеричката си, докато припадне. След това я заливал с вода от чешмата, за да се свести, и продължавал да я бие. След такава жестокост днес в съда той каза, че повече няма да прави подобни неща.

 

Именно защото признава вината си и казва, че съжалява, бащата-убиец няма да получи доживотвен затвора до живот, а 28 години при първоначален строг режим.


Присъдата може да се обжалва пред Апелативния съд.


Репортер: Нивелина Няголова