Съоръжението трябва бъде почистено след края на зимния сезон

 

Движение като при строеж в затворения тунел на „Витиня”. С тази разлика, че той не се ремонтира, а само се почиства пролетно. 

Още по темата

 

Докато дясната ос на „Витиня” остава затворена, товарът на трафика поема другата. За улеснение на шофьорите през нощта и двата участъка на тунела ще работят. През деня в дясната ос (тази в посока Варна) няма да бъдат пускани превозни средства. Единствената техника, която остава да се движи там е почистващата.  

 

Във вторник пътното съоръжение трябва да е готово за миене. Дотогава от него ще бъдат изкарани натрупаната шлака и изхвърлените от пътниците боклуци.  Износените участъци от пътя се изравняват. Там, където се налага се подменя и осветлението.

 

 „Същото нещо предстои да се извърши и в лявата ос (в посока София), както и на другите тунели. Ще има пълно измиване и почистване”, съобщи Николай Мутафчиев от областното пътно управление.

 

Пролетното почистване е в участъка, в който преди половин година при тежка верижна катастрофа трима души загинаха, а други 14 бяха ранени. От Окръжната прокуратура обясниха за Нова телевизия, че по делото все още продължава разследване и разпити на свидетели.