Тежката катастрофа е станала край поповското село Светлен

 

19-годишно момиче загина, а други две са тежко ранени след катастрофа, предизвикана от тяхна приятелка без книжка. Поредният тежък инцидент на пътя идва на фона на новите мерки, които КАТ предприема срещу нарушителите. 

 

В хирургичното интензивно отделение са оцелелите Нигрет на 19 години и Калина Пенчева - 17-годишното момиче, шофирало лекия автомобил. Инцидентът е станал около 22.30 ч. снощи на десен завой от пътя преди поповското село Светлен. 

 

След зверския сблъсък колата се преобръща няколко пъти и задницата й спира в крайпътно дърво. Момичето, пътувало на задната седалка, загива на място. Родителите на оцелелите момичета си прехвърляха през целия ден отговорността за това кой е шофирал автомобила.

 

Калина Пенчева, за която се твърди, че е карала колата, е в по-тежко състояние след инцидента, но без опасност за живота. Не е ясно кой е дал ключовете за автомобила на неправоспособната водачка и каква е била целта на пътуването. По информация на Нова телевизия автомобилът е бил ползван за служебни цели от охранителна фирма. 

 

Родителките на починалото момиче са уведомени. Те са разделени и не живеят в България. Причините за катастрофата се изясняват от Окръжна прокуратура. Предстоят разпити на оцелелите.

 

Репортер: Мартин Георгиев