Мъжът направил самопризнания, казал, че душил и удрял жертвата си с чук по главата

Британски гражданин е задържан за убийството на своя сънародничка в търновското село Раданово, съобщиха от Областната дирекция на МВР, цитирани от Дарик радио

 

На нарочна пресконференция във вторник директорът старши комисар Димитър Машов разкри подробности около кървавата драма.

Още по темата

 

На 16 април, събота, в Районното управление в Полски Тръмбеш бил получен сигнал от жена, която обяснила, че от няколко дни не може да се свърже със своята съседка - 66-годишна британка. Униформени веднага отишли до дома на англичанката и установили, че къщата е заключена и няма следи от влизане с взлом. Полицаите обаче видели, че лампата в хола свети. Проверили всички помещения на къщата, защото допуснали, че на стопанката може да и е станало лошо, но стаите се оказали празни.

 

Започнала акция по издирването й, в която се включили и местни жители.


"В неделя сутринта при обход в района е намерен платнен чувал, заклещен в клони и дървета. От него се подавал човешки крак", обясни директорът на Областната дирекция на МВР. 

 

Той посочи, че незабавно е сформирана група от криминалисти, които отишли на местопроизшествието. Установили, че силно разложеното тяло е на жена, но към онзи момент не е изяснена нито самоличността, нито възрастта й.


Уведомена е Окръжната прокуратура, под чието ръководство започнала работа по случая. Тялото е изпратено за аутопсия, като според съдебния лекар то е стояло край реката 4-5 дни. Установено е, че жената е починала след нанесена тежка черепно-мозъчна травма. Изяснена е и самоличността на убитата.

 

В рамките на проведеното разследване са разпитани десетки свидетели. За броени часове криминалистите стигнали до евентуалния извършител на престъплението - 45-годишен британец, който също живее в Раданово от около три години. Занимавал се със строителство.

 

"Разпитите на свидетелите и намерените веществени доказателства сочат, че именно той е евентуалният извършител на престъплението. В неговия дом е извършено претърсване, при което също са намерени улики", информира ст. ком. Машов. 

 

По-късно британецът направил самопризнания. Казал, че мотивът били пари - жената разполагала с известна сума, която той искал да присвои.

 

Изяснено е, че престъплението е извършено в дома на мъжа, който живеел в близост до жертвата си. Жена му била в чужбина, а детето му било в същата къща. То обаче не е станало свидетел на зверството, съобщиха от полицията.


Мъжът убил сънародничката си по изключително жесток начин - първо я душил, а след това й нанесъл удари по главата с чук. 


В момента 45-годишният мъж е задържан под стража за 72 часа, като предстои да се гледа мярката му за неотклонение. 


Уведомени за убийството са както близките на жертвата, така и британското посолство.

 

Още новини от Велико Търново и региона вижте ТУК.