По думите на защитника акцията срещу ексшефа е и акция срещу Фонда за лечение на деца

 

„Цялата кампания е насочена не само към Павел Александров, а и срещу работата на Фонда за лечение на деца”, заяви в „Здравей, България” адвокатът му Диана Ангелова. 

Още по темата

 

По думите ѝ има достатъчно доказателства, че той не само не е разхищавал пари на фонда, а напротив – дори е спестявал средства.

 

„Административното нарушение не може пряко да се пренесе от доклад и да влезе директно като обвинение за престъпление. Нито Павел Александров, нито аз сме запознати с доклада на инспектората към Здравното министерство. Докато не получим доказателства за неговата виновност, лицето се счита невинно”, уточни адвокатът. 

 

„Имаме доказателства, че ценностите му не са от ограбени или злоупотребени пари. Те въобще не са негова собственост. Сейфът, в който са намерени, се намира в банка, а не в дома му и той няма никакъв достъп до него”, коментира още Диана Ангелова. 

 

Тя уточни, че Павел Александров е отказал служебен автомобил и шофьор. Относно командировките на служители в чужбина с пари, предназначени за лечение на деца, адвокатът поясни, че никога не е имало самоцелно командироване.