Това е поредният случай в района в рамките на няколко месеца

 

Два питбула нахапаха жестоко мъж и жена в Казанлък. Инцидентът е станал преди обяд в северната част на града. 

Още по темата

 

39-годишният Иван Христов вървял заедно със 7-годишния си син си към земеделски имот в края на града, когато видял как кучета нападат 82-годишната баба Христина. Мъжът се е притекъл на помощ и също е бил нахапан. Пристигналите на място полицаи са оказали първа помощ на пострадалите.

 

„Ако имаше каишка, щях да го хвана за каишката, щеше да ми нахапе китката, но не и гърдите, не и бедрото, не и лицето на жената. Явно така са обучени вече - като видят човек да го възприемат като мишена. Собственикът обърна гръб и започна да бяга”, коментира Иван Христов. Той ще остане за лечение в отделението по хирургия на местната болница. 

 

Възрастната жена е в шок с разкъсвания по главата и цялото тяло.  „Когато кучетата ме видяха, се втурнаха към мен. Цялата съм нахапана”, разказа 82-годишната жена. Тя е прегледана в болницата и освободена за домашно лечение. От полицията съобщиха, че вече са задържали 24-годишният собственик на кучетата. Срещу него образувано досъдебно производство.

 

Иван и Христина са поредните нахапани от това куче, които търсят лекарска помощ в болницата. Това е шестият подобен инцидент в рамките на няколко месеца.  „Това е безобразие, граничещо с цинизъм. Тези кучета трябва да са в приют, евтаназирани”, коментира д-р Росен Джукелов.

 

Хора, които имат земеделски имоти в края на града, твърдят, че са подали не една жалба заради агресивните кучета, но нито полицията, нито общината са взели мерки срещу кучетата или собственика им.

 

Репортер: Георги Манев