Животните могат да убият човек, предупреди д-р Росен Джукелов

 

„Ухапванията от кучета могат да бъдат много страшни. Животните нападат в областта на шията, а оттам минават важни кръвоносни съдове. Те могат да убият човек”, коментира д-р Росен Джукелов от болницата в Казанлък.  

Още по темата

 

Във вторник в лечебното заведение бяха откарани мъж и жена, след като бяха ухапани от два питбула. След няколко часа издирване собственикът на кучетата беше задържан за 24 часа.

 

39-годишният Иван Христов вървял заедно със 7-годишния си син в края на града, когато видял как кучета нападат 82-годишната баба Христина. Мъжът се е притекъл на помощ и също е бил нахапан. Пристигналите на място полицаи са оказали първа помощ на пострадалите.

 

Иван и Христина са поредните нахапани от това куче, които търсят лекарска помощ в болницата. "Този случай е шестият от тази пролет. Една възрастна жена през февруари беше ходила за коприва и беше нападната от същите кучета в същия район. След това още двама мъже на средна възраст бяха нахапани много жестоко в областта на крайниците. Наложи се да останат в болницата в продължение на една седмица", коментира д-р Джукело. 

 

Хора, които имат земеделски имоти в края на града, твърдят, че са подали не една жалба заради агресивните кучета, но нито полицията, нито общината са взели мерки срещу кучетата или собственика им.

 

Репортер: Георги Манев