310 милиона са активните потребители на социалната мрежа

"Twitter" олекоти режима за големината на съобщенията в социалната мрежа. Допустимият обем от 140 символа вече няма да включва добавените линкове, имена на други потребители, снимките, видеата, съобщи БГНЕС, позовавайки се на АФП. 

Още по темата

 

„През последното десетилетие съобщенията в "Twitter"  еволюираха от просто текст до богато празно платно за креативно изразяване, включващо снимки, видеа, хаштагове, 7-секундни клипове. Искаме да можете да правите още повече”, гласи изявление на продуктовия мениджър на компанията Тод Шърмън.

 

Той уточни, че постепенно имената зад символа „@”, включващи се в отговор на нечие съобщение, както и прикачените, снимки, видеоклипове и анкети ще спрат да са част от ограничението. Лимитът е свързан с този на текстовите съобщения на мобилни телефони и е основната характеристика на "Twitter"  още от създаването на мрежата през 2006 година.

 

Други нови промени, съобщени от Шърмън, ще позволят на потребителите да цитират свои по-стари съобщения, когато „искат да споделят нови рефлексии или ако смятат, че добро попадение не е било забелязано”. Досега тази функция беше изключена заради възможното пораждане на спам.

 

Активните потребители на "Twitter" са 310 милиона, което е с 3% повече от същия период преди една година и незначително повече от 305-те милиона през предишното тримесечие.