Детето взело решението спонтанно, когато разбрало, че роднина има нужда от пари, за да живее

 

8-годишно момиче от Хасково се отказа от летен лагер, за да дари парите за лечението на журналист, който страда от злокачествено заболяване. Малката Василена взела това решение спонтанно, след като разбрала, че братовчедът на майка ѝ има нужда от средства, за да продължи да живее.

 

Животът, който Василена решава да спаси, е на Георги Христов. Той е на 42 години и страда от рак. Всичко започва преди година и половина, когато е опериран, но се появяват разсейки в черния дроб.


 
„След 3 линии на химиотерапия и почти 7-8 месеца вливане на отрови, болестта не се повлия по никакъв начин, напротив - продължи да се развива”, разказа Георги Христов. 

 

Сега вариантът е нов вид лечение, който в България не се прилага. За него са нужни 40 000 евро. Досега са събрани близо 15 000 лева. А животът всъщност няма цена.


 
„След като разбрах, че нещата не се случват тук и са по една наклонена плоскост, първото нещо, което ми хрумна на акъла беше - Боже, аз ще имам ли време да си заведа детенцето на първия учебен ден, защото аз това съм го считал като един вид моя привилегия - да видя дъщеря си в класната стая за първи път, ѝ й помагам с уроците. В един момент си задаваш въпроса ще имаш ли време. Ще имаш ли време просто да я видиш като ученичка. Камо ли всички въжделения на един родител - да видиш детето си как расте, как се развива, как си намира приятели, как се оформя като личност и ти да ѝ помагаш. В един момент нещата не зависят от тебе и ти се чудиш какви започват да са приоритетите за теб. Всичко, което можеш да направиш, е да се надяваш. И се надяваш не само за себе си, ти се надяваш и за семейството си”, разказва Георги Христов.


 
Надежда дават и всички, които като Василена жертват част от себе си заради живота на другите.

 

Повече гледайте във видеото

 

Ако искате да помогнете, може да го направите по следните начини:

 

Банкова сметка:

ЦКБ АД- клон Хасково

BIC: CECBBGSF, IBAN: BG29 CECB 9790 4036 0423 00

ePay: BIC: CECBBGSF, IBAN: BG67 CECB 9790 1036 0423 00

ГЕОРГИ ХРИСТОВ ГЕОРГИЕВ

Paypal: ghristov_has@abv.bg

 

https://www.facebook.com/SpasiJoro/