Наши зрители ни изпратиха кадри в "Моята новина"

Градушки и наводнения. На някои места в страната валежите през последните часове предизвикаха сериозни щети. Дъждът в Троян отнесе мост и наводни републиканския път Троян - Шипково. Паднала е подпорна стена на детска градина в село Шипково. В Търново дъждът буквално превърна улиците в реки. На един от централните булеварди в града водата дори успя да измести капаците на отводнителните шахти.

А в Свищов само за три часа са паднали 29 литра на квадратен метър. В Разградско градушка унищожи голяма част от реколтата. В Хасково дърво падна върху кола на оживен паркинг. Няма пострадали, но се наложи намесата на пожарната. 

Улиците във Велико Търново се превърнаха в буйни реки – кадри от наводнението ни изпрати наш зрител в рубриката „Моята новина”. Днес до обяд там се изляха над  21 литра на квадратен метър, а дъждовете продължиха почти цяло денонощие.

На един от централните булеварди в града водата дори успя да измести капаците на отводнителните шахти.

 

Улиците бяха залети, но сериозни щети няма. Нивото на река Янтра не се е покачило, но заради опасността от нови валежи остава под постоянно наблюдение.

Невиждана и продължителна градушка съсипа дворовете и градините в с. Островче, Разградско, ни съобщава Данче Бозаджиева. Лозите, гроздето, дръвчетата, картофи, домати, цветя - всичко съсипа невижданата 30 минутна градушка, пише тя. 

 

Опасно е времето в цялата страна. Седмицата започва с интензивни валежи и гръмотевични бури.

За цяла България е в сила жълт код за опасно силни дъждове.

 

Ще вали и през нощта, а за утре предупреждението е за областите Хасково, Ямбол и Бургас.

Възможни са и градушки. 

Силен порой валя в продължение на над 2 часа и в района на Троян. Дъждът наложи затварянето на републиканския път Троян-Шипково, заяви за Нова телевизия кметът Донка Михайлова. В момента шосето вече е отворено, а специалисти от общината обикалят региона. В село калейца има отнесен мост и подпорна стена. В региона са наводнени и селскостопански дворове. Ситуацията постепенно се успокоява. Няма опасност за населението.

 
 
Обилни валежи е имало в районите на Шипково, Терзийско, Дълбок дол и Калейца. Реките Команска и Ръждавец са увеличили многократно нивата си, съобщи БТА.
 
 
Градушка е съсипала зеленчукови градини в русенското село Червен, съобщи кметът на населеното място Татяна Тодорова. По думите й ледените късове били с големина на орех. 
 
От разразилата се в ранния следобед буря имало паднали клони и дървета в селото, които се отстраняват. Няма наводнени къщи.
 
 
В Карлово днес също се изсипа пороен дъжд. Зрител на Нова телевизия изпрати кадри от потопа в рубриката "Моята новина". 
 
 
Изпращайте ни и вие сигнали в "Моята новина". 

През нощта ще вали по-слабо, а за утре е бявен жълт код за силни валежи и градшки В Хасково, Ямбол r Бургас. 

Хубавата новина е, че от сряда дъждът спира, слънцето се завръща, а температурите тръгват нагоре като през уикенда на места ще достигат рекордните 40 градуса.