Отборите завършиха наравно

Отборите на Исландия и Унгария завършиха наравно 1:1 в среща от група F на Евро 2016. Гилфи Сигурдсон откри за исландците от дузпа в 40-ата минута, а две минути преди последния съдийски сигнал „маджарите” стигнаха до равенството след автогол на Биркир Севарсон.

Двубоят на „Стад Велодром” в Марсилия започна с превъзходство на Исландия. Първата добра възможност за гол пред тях се откри още в 10-ата минута, при която Йон Дади Бьодварсон стреля с глава, но ударът не намери целта. В 30-ата минута играчите в сини екипи отново близо до попадение, след като Йохан Гудмундсон се озова очи в очи с Габор Кирали, но стражът спаси неговия удар.

В 39-ата минута обаче вратарят на Унгария сбърка фатално. Кирали не се намеси добре при центриране от корнер, изпускайки топката. След кратък карамбол, тя попадна в Арон Гунарсон, който бе фаулиран от Тамаш Кадар Главният арбитър Сергей Карасев не се поколеба и отсъди 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Гилфи Сигурдсон, който с техничен удар вкара за 1:0. Така завърши и първата част, предаде БГНЕС.

След почивката наставникът на унгарците Бернд Щорк пусна в игра Даниел Бьоде и Неманя Николич за сметка на Тамаш Пришкин и Золтан Щибер. Това се оказа печеливш ход, защото в 88-ата минута именно Николич проби отдясно и центрира остро в наказателното поле, принуждавайки Биркир Севарсон да вкара топката в собствената си врата и така оформи крайното 1:1.

След днешното равенство Унгария остава временно на първото място в класирането с актив от 4 точки, докато исландците вече са с 2 на второ място. По-късно днес е и вторият сблъсък в тази група – между отборите на Португалия и Австрия.