Емоционален или рационален бе изборът на британците?

„Аз не очаквах такъв резултат. Имах много смислени аргументи и за излизане, и за оставане в Европейския съюз. Това, което натежа на везните според мен, беше нелегалната имиграция”, коментира в студиото на „Здравей, България” Ангел Джамбазки, евродепутат от ВМРО.

По темата

„Аз съм абсолютно убеден, че изборът е чисто емоционален, а не рационален. Социологията показва, че има разделение в Англия, защото Лондон гласува за оставане, а првинцията бе категорично за излизане от ЕС. Преди BREXIT имаше редица политически дебати. Не съм сигурен обаче, че това, което се говореше на тези дебати, е стигнало до гласоподавателите. Но резултатът вече е факт. Все още обаче не е ясно какво ще стане оттук нататък”, коментира икономистът Владимир Каролев.

„Тук важният разговор е политически, защото решението беше чисто политическо. Гражданите на една от основните държави в ЕС дадоха ясна политическа заявка – промениха една политическа линия, която е следвана 70 години на този континент. Важни са причините, които доведоха до този резултат”, добави още Ангел Джамбазки, евродепутат от ВМРО.