Каналът ще представи и любопитната поредица „Животни, които са променили историята“ през юли

Viasat Nature ще отведе зрителите на опасно и мъчително пътуване в джунглите по света с премиерата на продукцията „Лятото на студенокръвните“ на 6 юли, а епизодите ще се излъчват всяка сряда до 10 август от 21.00 ч. в ефира на канала.

Зрителите ще се впуснат във вълнуващо търсене на най-удивителните влечуги, които се крият в гъстите тропически гори. От инвазията на гигантски питони, до тайния живот на крокодилите - в тази проникновена поредица от документални филми няма да остане нито един необърнат камък.

Тези близки срещи с едни от чудовищата на природата и някои наистина смразяващи животни, спотайващи се сред буйната зеленина, ще шокират и ще доставят наслада дори и на най-ревностните авантюристи. Затегнете предпазните колани, разгледайте отблизо змиите, гущерите, крокодилите и динозаврите, които са предизвиквали страх у своите безпомощни жертви в продължени на милиони години – само в поредицата „Лятото на студенокръвните“ от 6 юли до 10 август, всяка сряда, от 21.00 ч. по Viasat Nature.

Продукцията „Животни, които са променили историята“ ще прати зрителите на едно пътешествие във времето, докато водещите изследват невероятната история на животинския свят и отношението му към човешката цивилизация. Епизодите ще се излъчват всяка неделя, от 10 юли до 14 август, от 12.30 ч. по Viasat Nature.

Открийте някои от начините, по които животните са променили хода на човешката история, чрез търговията, религията, войните и медицината. Козите са открили една от нашите най-обичани и най-важни от икономическа гледна точка напитки - кафето. Гълъбите са спомогнали за осъществяването на жизненоважна разузнавателна дейност, която е променила лицето на Първата световна война, а обикновената плодова мушица е била основна част от развитието на генетичните изследвания.

Това са само няколко примера за многото начини, по които животните са оказали въздействие върху човешкия живот. Научете повече в поредицата „Животни, които са променили историята“, всяка неделя, от 10 юли до 14 август, от 12.30 ч. по Viasat Nature.

Още за продукциите на Viasat Nature може да откриете на http://viasatnature.bg/, както и на  Facebоок страницата на канала - https://www.facebook.com/ViasatNatureBG